Inwezig

door | jan 2, 2021 | Blog

Wie er, zoals ik, gevoelig voor is, weet wat ik bedoel.

Zo kort na die gezellige feestdagen, waarin je samen was, tijd voor de ander en elkaar. Licht en warmte, ontspanning, moet je weer aan de slag. Die studie voortzetten, vroeg uit je bed, op tijd zijn. Deadlines halen, die moeilijke collega, je mailbox leeghalen…….Er is geen ontsnappen aan, de 24 uurs economie moet door. In de hectiek van elke dag is het goed om op adem te kunnen komen. Ontspanning te vinden in dat wat je doet. Hoe doe je dat? Het moeten sporten, trainen en gezond blijven kan ook een stressfactor worden, want ja, alles moet wel door kunnen gaan.

In het boek: ‘Mindful met Jezus’, spreekt de schrijver Philip Troost over:  Inwezig leven: op adem komen bij God en rust vinden in jezelf.

En dat spreekt mij dan weer aan: op adem komen bij God: bijbellezen, bidden als zijnde wandelen met God iedere dag. En rust vinden in jezelf, d.w.z. in jezelf, omdat God mij die rust kan geven, omdat Hij door het offer van Jezus, mij onvoorwaardelijk liefheeft. Zonder oordeel, aannames of wat er ook gezegd en gedaan wordt, ik ben geliefd.

Ervaar ik dat nu, deze dag? Voel ik me geliefd, nu, iedere dag?

Nee, helaas, maar ik mag het wel weten, lezen en bidden. Bij God op adem komen, vertel Hem wat je ervaart en voelt en Hij zal je rust geven.

Ik wens je een inwezig leven!

Adres

Dini Storteboom

Israëlserf 51

8072 JB Nunspeet

Contact

Telefoon: 06 - 41 665 628

Mail: info@stilstaand.nl

Registratie

Registerlid VPMW
Praktijkhouder NFG
- Praktijk voor Psychosociale en Maatschappelijke Dienstverlening