Intimiteit

Het kan moeilijk zijn om erover te praten; seksualiteit.
Wat bedoel je daar nu mee, zul je denken.
Was het maar zo gewoon, als sporten: je moet het regelmatig doen, maar liever niet!
Of misschien veel trainen, dan gaat het steeds makkelijker? Ik begrijp dat het lastig blijft.
Maar wanneer ik het al lastig vind om het hier met jou over te hebben, hoe zal het dan in de slaapkamer zijn, of nee nog liever daarvoor, gewoon overdag, tijdens een wandeling of lunch?

Seksualiteit is zo veelomvattend: je denkt gelijk aan het hoogtepunt, maar dat is pas 1 van de vele doelen. En hoewel veel mensen dit hoogtepunt zien als een begin van hun relatie, blijkt dit een valse start te zijn. Relaties beginnen met jezelf: wie ben je zelf, wat vind je fijn, waar heb je behoefte aan, wat heb je nodig? Pas wanneer je dat iets begint te begrijpen, kan er ruimte ontstaan voor die ander.

Wie is die ander, wat vindt hij/zij fijn, wat zijn de behoeften? Praat erover, benoem wat je voelt en ervaart. Bespreek wat je niet fijn vindt, wat je bang of verdrietig maakt, waar je last van hebt. Leer elkaar zo kennen en ga steeds een stukje verder. Samen op weg naar……ja naar wat? Elkaar liefhebben, accepteren,  ook dat wat niet zo leuk is. Naar dat wat je bindt, waardoor je elkaar steeds weer zoekt en vindt. In die verbinding kan er intimiteit ontstaan, waarin je open staat voor elkaar in rust, geduld en ruimte om er te zijn zoals je bent. In vertrouwen trouw zijn aan elkaar en aan jezelf.

Adres

Dini Storteboom

Israëlserf 51

8072 JB Nunspeet

Contact

Telefoon: 06 - 41 665 628

Mail: info@stilstaand.nl

Registratie

Registerlid VPMW
Praktijkhouder NFG
- Praktijk voor Psychosociale en Maatschappelijke Dienstverlening